Hardhouten vlonders

Een hardhouten vlonder is een veel gebruikt onderdeel van een tuin. Het wordtgebruikt om een tuin een bepaalde uitstraling te geven, om een pad te maken, of een plek om te zitten. Voor iedere tuin is een andere houtsoort passend, en er is dan ook een overvloed aan keuze.
Ook is het niet op iedere plaats mogelijk om iedere vlonder aan te leggen.

Er dient rekening gehouden te worden met onder andere vochtigheid, zonlicht en schaduw. Zo zal in een tuin met veel schaduw een weloverwogen beslissing gemaakt moeten worden. Vochtigheid beïnvloedt de levensduur van hardhouten vlonders, en schaduw is in dat opzicht niet bevorderlijk.

Wat is een hardhouten vloer?

Er zijn meerdere duurzaamheidsklassen in hout. Het materiaal mag hardhout genoemd worden wanneer de planken een bewezen duurzaamheid hebben van minimaal 15 jaar. Deze klasse beloofd kwaliteit en dus een vloer die minimaal 15 jaar lang in perfecte staat blijft. Vaak blijft het hout in deze klasse zelfs langer goed dan 25 jaar. Er is hardhout leverbaar in verschillende dikte- en breedtematen.

De prijs is verschillend per land van afkomst en per handelaar. De kleur van het hout kan ook wisselen, echter is bekend welke kleuren in welk gebied geproduceerd worden. Ook bij een hardhouten vloer is onderhoud essentieel, om de duurzaamheid te garanderen.