Tips voor plaatsen natuurlijke tuinschermen

Rietmatten, wilgenmatten op rol, heidematten en al dit soort natuurlijke tuinafscheidingen zijn gemakkelijk en snel door iedereen te plaatsen. Ook het op maat maken kan eenvoudig gedaan worden door het gebruiken van een snoeisnaar en nijptang. We kunnen je wel twee andere handige tips meegeven voor het plaatsen van natuurlijke tuinmatten, zodat je een extra lange levensduur voor bijvoorbeeld de rieten matten in jouw tuin creƫert.

Plaats de afscheidingsmat net boven de grond

Door rietmatten of andere soorten tuinschermen net boven de grond te plaatsen, verleng je de levensduur. Het materiaal kan zo minder door het weer en vocht aangetast worden. Over het algemeen wordt er een tussenstukje van ongeveer 10cm geadviseerd. Je kan op de duidelijke en uitgebreide webshop van Tuinchamp precies zien welke keus aan materialen jij hebt. Toch geldt het plaatsen net boven de grond voor alle soorten schermen en matten.

Bescherm tegen het klapperen in de wind

Een tweede belangrijke voorwaarde voor het plaatsen van bijvoorbeeld rietmatten of een wilgenrol is het stevig vastzetten. Het klapperen van de tuinschermen in de wind kan namelijk schade veroorzaken. Door het strak te monteren bescherm je rietmatten tegen klappen door windvlagen en verleng je de levensduur van jouw mooie natuurlijke tuinafscheiding. Je vindt op de website van Tuinchamp tevens alle benodigdheden voor het juist monteren van jouw rollen en/of matten. Betalen op allerlei manieren en ze bezorgen door heel Nederland. Als jij bovenstaande tips meeneemt, dan kan je jarenlang genieten van een natuurlijk uitzicht.